2022 IPSC Handgun World Shoot – 19. utkání nejlepších střelců planety a světová premiéra nového sportovního speciálu CZ

21. 11. 2022

2022 IPSC Handgun World Shoot

16. listopadu – 3. prosince 2022, Pattaya, Thajsko

Vyvrcholením letošního ročníku závodů v praktické střelbě je mistrovství světa IPSC Handgun World Shoot 2022 pořádané v thajském městě Pattaya. Již 19. ročník klání nejlepších střelců planety ve střelbě podle pravidel IPSC probíhá od 16. listopadu až do 3. prosince 2022. Hlavní závod, kterého se zúčastní střelecká elita z celého světa, bude zahájen v neděli 27. listopadu. Česká zbrojovka a.s. je hlavním sponzorem závodu.

Velkolepý závěr střelecké sezóny IPSC 2022 je současně začátkem nové éry jedné kategorie sportovních speciálů díky celosvětovému debutu pistole CZ TS 2 ORANGE – nejnovějšího a nejvýkonnějšího modelu ze série CZ TS 2. Jde zároveň o první sportovní palnou zbraň autentizovanou na blockchainu!

Model CZ TS 2 ORANGE je optimalizován v prvé řadě pro IPSC divizi Standard, lze jej však s úspěchem použít i v jiných disciplínách. Klíčovým novým prvkem je nová těžká leštěná hlaveň (bull), která se vyznačuje vyšší přesností, přívětivějším chováním zbraně a podstatným zvýšením životnosti hlavně. CZ TS 2 ORANGE je skvělou volbou pro všechny sportovní střelce, kteří chtějí uspět v nejprestižnějších soutěžích – a účastníci IPSC Handgun World Shoot 2022 dostanou příležitost se s ní seznámit jako první!

„Nesmírně nás těší, že můžeme tento zbrusu nový sportovní speciál určený pro IPSC střelbu, pistoli CZ TS 2 ORANGE, poprvé představit právě na mistrovství světa IPSC Handgun World Shoot 2022. Nejenže byl tento mistrovský model vyvinut v úzké spolupráci s elitními střelci CZ Shooting Teamu, ale navíc jde o první sportovní palnou zbraň autentizovanou na blockchainu. Navazujeme tím na nedávné představení blockchainově autentizované edice pistolí CZ 75 Řád Bílého lva,“ uvedl Jan Drahota, prezident společnosti Colt CZ Group.

Věříme, že pistole CZ SHADOW 2, CZ TS 2 a CZ TS CZECHMATE na letošním mistrovství světa zabodují a že s nimi střelci mezinárodního CZ Shooting Teamu po třech letech tvrdého tréninku a příprav jistě dosáhnou předních umístění v tabulkách jednotlivých divizí i stupňů vítězů navzdory tomu, že v Thajsku se budou muset utkat s početnou špičkovou konkurencí. Do závodu se totiž přihlásilo na 1600 závodníků z 50 zemí světa, kteří změří své dovednosti a síly celkem v pěti divizích (CLASSIC, OPEN, PRODUCTION, REVOLVER a STANDARD).

 

Tým CZ Shooting se zúčastní v plné sestavě:

Miroslav Havlíček, divize OPEN

Zdeněk Liehne, divize STANDARD

Josef Rakušan, divize STANDARD

Robin Šebo, divize PRODUCTION

Martina Šerá, divize OPEN, kategorie Lady

Michal Štěpán, divize PRODUCTION

Petr Znamenáček, divize STANDARD

Eric Grauffel, FRA, divize PRODUCTION

Andrej Hrnčiarik, SVK, divize PRODUCTION

Ljubiša Momčilovič, SER, divize PRODUCTION

Kahlil Adrian Viray, PHL, divize STANDARD

 

Česká zbrojovka jakožto hlavní sponzor závodu děkuje všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě celé akce. Všem soutěžícím držíme palce a přejeme jim mnoho úspěchů, nervy z oceli a přesnou mušku!

 

20221119_101224.jpg

 

20221119_085413.jpg

 

20221119_092031.jpg

 

20221119_090445.jpg

 

shooting range.jpg

Naše zbraně a produkty jsou distribuovány do více jak 90 zemí světa

Dealer/Service lokátor